Haberler

Böcek ilaçlamada kullanılan kokusuz ilaçlar, ortamda bulunan insanların böcek ilaçlama yapılan alanı terk etmesine gerek yoktur. Fakat önlem amaçlı yine de iki saat böcek ilaçlama alanında bulunmamaları tavsiye edilir. Kokusuz ilaçlar sağlık bakanlığı tarafından onaylanmış olan ilaçlardır.

Ortama koku yaymadıkları için insanları rahatsız etmezler. Kokusuz ilaçlama yapılırken iç alanın havalandırılmasında sakınca yoktur. Kokusuz ilaçlar, su ile hazırlandığı için yüzeye pulverize olarak püskürtülme yöntemiyle uygulanır, dolayısıyla uygulama yapılan alan temizlenmemelidir. Yüzeye püskürtülen ilaç yaklaşık üç hafta etkisini gösterebilmektedir.

Yüzeyde ne kadar fazla kalırsa o kadar etkin sonuç alınabilmektedir. İlaçlama sırasında üzeri açık hiçbir gıda maddesi ortamda bulundurulmamalıdır. Kokusuz ilaçlarla temas eden hiçbir gıda maddesi tüketilmemeli ve atılmalıdır. Üstü açık tüm gıda ürünleri ve gıda ürünleri ile temas edebilecek  tüm malzemeler (tabak, çanak, çatal, kaşık vb.) ürünlerin de üzeri kapatılmalıdır.

Herhangi bir gıda ile temas edecek ürün ve malzemeye ilaç geldiği düşünüldüğünde malzeme bol sıcak suyla iyi bir deterjan ile iyice yıkanmalı ve durulanmalıdır. Kokusuz ilaçlama esnasında ilacın tecrübeli ve yetkin personel tarafından hazırlanması önem arz etmektedir. Doğru oranlarda seyreltilmesi ve doğru alanlara uygulanması gerekmektedir. Çok fazla ilaç uygulaması böcek ilaçlamada bilinenin aksine daha çok böcek öldürür tezine uygun değildir. İlacın üzerinde yazan oranlarda ve yazan alan ölçülerinde ilaç uygulaması yapmak daha etkilidir.

Kokusuz İlaçlama Nasıl Yapılır?

Kokusuz ilaçlama, ilaçlama yapılacak alanın büyüklüğüne göre toz veya sıvı halde bulunan ilaçların belirli oranda su ile seyreltilerek, pulverizatör ve ya soğuk sisleme cihazları aracılığıyla ortama püskürtülerek yapılmaktadır. Kokusuz ilaçlamada, ilaçlar kesinlikle yetkin tecrübeli ve sertifikalı personel tarafından hazırlanmalı ve yetin personel tarafından uygulama yapılmalıdır.

Kokusuz İlaçlar İnsan Sağlığı Açısından Tehlike Arz Eder Mi?

Kokusuz ilaçlama yapılırken kullanılan ilaçlar Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olup ilaçlama yapılmadan önce kapalı ambalajı müşterimizin önünde açılarak hazırlanmaktadır.

Kokusuz İlaçlamadan Önce ve Sonra Yapmamız Gerekenler ?

Kokusuz ilaçlamadan önce ortamın temizlenmesi ilaçlamayı etkilemez fakat ilaçlama sonlarında bir müddet genel detaylı temizliğin yapılmaması tavsiye edilir. İlaçların püskürtüldüğü bölgelerde ilaçlar yaklaşık 3 hafta kadar etkin görev üstlenirler. Dolayısıyla, böcekler ilk ilaçlamadan sonra ilaçlamanın etkisiyle ölürler fakat ortamda hala yumurtaları bulunduğu için bir müddet sonra da yumurtalardan çıkacak olan böcekler için ortamda ilacın hala bulunuyor olması bir avantajdır. Böylelikle yumurtadan çıkan böceklerde ilacın etkisiyle yumurtlamadan ilaç ile beslendikleri için ölürler. Bu durum ortamdan böceğin tamamen yok olmasını sağlar. Bu yumurtadan çıkış süresi böcek türüne göre değişkenlik gösterir.

 

E-bülten listemize kayıt olun.

Yeniliklerimizden haberdar olmak için kendinizi ebülten listemize ekleyin.